De Gemeentelijke Raad OntwikkelingsSamenwerking (GROS) stelde haar aanbevelingen voor het nieuwe stadsbestuur voor aan de pers vandaag op 19/09/18. Hun vraag: Minimaal een vergelijkbaar budget met gelijkschalige Oost-Vlaamse gemeenten, waar Lokeren nu de laatste plaats (10) inneemt met 0,18€/inwoner. Een tweede eis: daadwerkelijke steun met een stadsambtenaar.

Gros stelde haar memorandum voor vanuit een verontwaardiging. Het zou vanzelfsprekend moeten zijn iedereen te geven waar hij recht op heeft. “Wij hier profiteren van lage grondstofkost en lage lonen in het zuiden. Elke keuze hier lokaal heeft effect op de rest van de planeet”, aldus voorzitter Els Van Waes. Daarom willen we mondiale thema’s bij het brede publiek in Lokeren kunnen brengen. Dit vraagt ondersteuning van het stadsbestuur met minimaal een vergelijkbaar budget met andere gelijkschalige gemeenten, met als ambitie 1€/inwoner. Daarnaast is de steun van een stadsambtenaar of een duurzaamheidsmanager aangewezen om dit ernstig te nemen.

Bert Boone, Voorzitter Groen Lokeren, plaats 31.

Groen-sp.a behartigt zowat alle vragen van GROS in haar programma (lees ons programma) en is fier dat het haar borden ter beschikking stelt aan 11.11.11-campagne om mondiale thema’s zo bij de Lokeraar te brengen. Nu nog de kans krijgen om het ook uit te voeren! Daar beslist u natuurlijk over op 14 oktober.