De stemmen zijn geteld, we zijn opgetogen met ons goede resultaat, we halen 7 zetels in de gemeenteraad, dat zijn er 2 gewonnen! Helaas gaan Openvld en CD&V nog eens 6 jaar met elkaar verder en dat hadden we natuurlijk liever anders gezien.

Meer dan ooit beseft de Lokeraar dat we ruimte nodig hebben om te ademen. Open ruimte, met zuivere lucht. Met het kartel van Groen-sp.a zijn we erin geslaagd om dit thema vooraan op de politieke agenda te brengen. Want de Lokeraar ziet dat de inplanting van woonhuizen ons dreigt te verstikken. 

De zorg voor open ruimte is niet alleen onze verdienste. We zijn wel alert geweest om het met een stevig en groot draagvlak op te pikken, dank zij de vele comité’s en burgerbewegingen. Dit is onomkeerbaar. Politiek kan niet meer zoals voorheen. Want ook al zijn de verkiezingen nu voorbij, wat ons betreft wordt de participatie van de Lokeraar bij elk project de maatstaf. Dat beloofden OpenVld en CD&V in hun verkiezingsprogramma en daar zullen we hen vanuit de oppositie telkens opnieuw aan herinneren !

En daarmee komen we bij de slagzin terecht, waar het Groen-sp.a om te doen is: ‘Lokeren is een werkwoord‘. Het volstaat niet meer dat Lokeraars eenmaal om de zoveel jaren een stem uitbrengen. Wanneer we als levende gemeenschap een fantastische en prachtige stad als Lokeren verder willen uitbouwen, dan hebben alle Lokeraars ( en politici) elkaar nodig. Van de strijd tegen zwerfvuil, respectvol omgaan met alle weggebruikers, tot welzijn en sociale rechtvaardigheid voor iedereen. Het vraagt dagelijks zorgen voor elkaar, ontmoeten, leren, spelen, kwaliteitsvol wonen, werken, bewegen, genieten, … en verbinden.

Namens Groen-sp.a zeggen we dan ook graag ‘dank u wel’. Voor het vertrouwen. Voor de actieve steun door vele vrijwilligers. Voor het luidop vertellen aan elkaar waar het ons om te doen is. In naam van onze 35 kandidaten: dank u !