Marc Beuseling

Plaats 7

01/08/1954
Ledehof 38

Na 40 jaar veldwerk in het onderwijs ruilde het bureau in voor de tuinkamer,” aldus Marc Beuseling, uittredend gemeenteraadslid voor Groen. “Het zet een mens op slag anders in het leven. Ik dein nu op het ritme van de zon en de seizoenen, een manier van leven met een groot terugverdieneffect. Groenten op de plank, een leuk uitziende tuin, getwitter en gefladder alom, innerlijke rust en verpozing, kortom kwalitijd!

De zee van tijd kreeg al snel een passende invulling. Of het gaat om animatie bij schoolprojecten, klasgroepen introduceren in het composteren en het ruime recyclage verhaal of vroeg-december-heiligheden, altijd past het wel in het plaatje.

En dan zijn er de passies. Mijn top 3? Toneel, sporten en -jeugdzonde (?)- Sporting … ‘Kruipen in de huid van’, jezelf te barsten lopen of balanceren op de slappe koord van geel-wit-zwart succes of ontgoocheling, het zorgt keer op keer voor een adrenaline stoot.

Last but not least en ‘out of competition’, het gezin, vrouw en kinderen en jawel, die oogappels van kleinkinderen. Zij vormen ook de reden van mijn meer dan bezorgdheid om milieu, klimaatverandering, ontwikkelingen op menselijk vlak ver en dichtbij. Welke levensverwachting hebben we de komende generaties te bieden op korte of langere termijn? Met velen leef ik in de overtuiging dat het anders kan. Daarom ook mijn engagement voor het GROEN-verhaal, met bijzondere aandacht voor nabij groen en open ruimte, evenwaardige (onderwijs)kansen voor àlle Lokerse kids en jongeren, duurzame mobiliteit en gezond lucht en burgerbetrokkenheid en wijkbudgetten.

En zo slibt de agenda stilaan dicht. Druk? Als het ventiel er even uit moet, weet ik waar naartoe, mijn stilteplekje tussen radijzen en spinazie …”